oris web materials-10
77 01 94 90
oris web materials-11
Bestill Time
oris web materials-12
post@oris-harstad.no
Facebook

Når Helfo er med og betaler

Tannbehandling fra ORIS Dental Harstad

Når Helfo er med og betaler

mg 0324-575x384

Går du regelmessig til tannlege eller tannpleier, vil vi kunne opplyse om du har krav på refusjon i tannbehandlingen som er nødvendig for deg å få utført.

 

Du kan ha en sjelden sykdom som kommer inn under refusjonspunktet sjeldne medisinske tilstander, eller du kan ha gått på medisiner som har nedsatt spyttproduksjonen din og ført til hull i tennene. Tannlege og tannpleier kan finne ut av dette ved å ta en spyttprøve for å se om du produserer så lite spytt at det blir sykdomsfremkallende. Har du en høyere kariesaktivitet enn det som er normalt, vil vi kunne finne årsaken til dette.

Hos tannlege eller tannpleier kan det også oppdages tannkjøttsykdommer. Det er viktig å oppdage dette tidlig, sånn at du kommer inn under behandling så fort som mulig. Da vil sykdommen kunne komme under kontroll i tide, slik at tenner ikke går tapt. Både systematisk behandling av tannkjøttsykdommer og sykdomsfremkalt karies vil gi refusjoner/delvis dekket behandling i henhold til HELFOs refusjonstakster.

Hvordan finner vi ut hva du har krav på?

 
 
_DSC8514

Både tannpleier og tannlege er utdannet til å diagnostisere sykdom i tann og munn. Tannpleier har i hovedsak en forebyggende rolle, mens tannlegen behandler sykdom. Først tar vi røntgenbilder for å få en oversikt over både tenner, kjeve og tannrøtter. Så undersøker vi munnen, slimhinner, tunge og leppe klinisk og sjekker for ulike tilstander. Da vil vi også avdekke sykdommer som kan ha direkte innvirkning på tenner og tannkjøtt. Ukontrollert diabetes er en av mange slike sykdommer som kan føre til tannkjøttproblematikk. Hvis du har store problemer med tannkjøttet, vil tannlege eller tannpleier sende deg videre til vurdering hos en periospesialist (spesialist på tannkjøttsykdommer).

Her vurderes tilstanden din, og det avgjøres hvorvidt du har behov for systematisk behandling eller kirurgiske inngrep for å få kontroll på tannkjøttsykdommen. Periospesialisten vil også fortelle hvilket intervall som er nødvendig for vedlikeholdsbehandling hos tannpleier.

Torvet tannlegesenter er blant de tannlegesentrene som forskutterer dine utlegg og ordner papirarbeidet mot HELFO for deg. Da betaler pasienten en egenandel, og HELFO går inn med økonomisk støtte ut fra gjeldende takster. I tillegg til behandlingsrefusjonen, kan pasienten skrive reiseregning til HELFO for rimeligste reisealternativ til og fra behandling.
Be om bekreftelse på oppmøte hos tannlegesenteret, denne skal legges ved søknaden.

 

Du har rett til refusjon fra HELFO ved:

 

 1. Sjelden medisinsk tilstand.
 2. Leppe-kjeve-ganespalte.
 3. Svulster i munnhulen, tilgrensede vev eller hoderegionen for øvrig.
 4. Infeksjonsforebyggende behandling ved særlige medisinske tilstander.
 5. Sykdommer og unormale tilstander i munn og kjeve.
 6. Periodontitt (tannkjøttsykdommer).
 7. Tannutviklingsforstyrrelser.
 8. Avvik i bittet som krever tannregulering hos kjeveortoped.
 9. Skader på tannemaljen, f.eks. etter syre eller tanngnissing.
 10. Munntørrhet ved f.eks. medisinbruk.
 11. Allergiske reaksjoner mot tannrestaureringsmaterialer.
 12. Tannskade ved godkjent yrkesskade.
 13. Tannskade ved ulykke, som ikke er yrkesskade. NB! Skaden må være registrert.
 14. Sterkt nedsatt evne til egenomsorg ved varig sykdom eller ved varig nedsatt funksjonsevne.
 15. Helt eller delvis tanntap, uten egne tenner i underkjeven.